Terve taas. Tänään sitten vihdoin kohdistan suurennuslasin supersankareiden kostyymeihin, ja kyylään ja syynään oikein kunnolla!

Jos kadulta pysäyttää jonkun, ja kysyy häneltä SS:ista, hän vastannee: "Joo, nehä o iha tyhmii. Batman ja Supermies* käyttää kalsareit housuje päällä. Emmie semmosii lue." (*ARGHH! Inhoan, kun ihmiset puhuvat Teräsmiehestä Supermiehenä!) Ihmiskunta tulee aina ihmettelemään sitä, että miksi Supersankarit pukeutuvat niin hölmösti. Eräs ystäväni, joka ei puuttuisi SS:iin pitkällä kepilläkään, kysyi minulta kerran pienoisella pilkalla: "Miksi ne eivät pukeudu tavallisiin vaatteisiin? Miksi niitten täytyy pukeutua niin nolosti?" Tähän kysymykseen etsin vastausta mieleni syövereistä pitkähkön ajan, ja tuleva teksti sieltä lopulta ilmaantui.

Supersankarit, vaikka he ovat ns. "hyviksiä", he ovat yhteiskunnan ulkopuolella. He haluavat auttaa ihmisiä, ja ainut tapa ilman poliisiksi, palomieheksi tai vastaavaksi ryhtymistä, on jakaa oman käden oikeutta. Ja ihmisen terve järki sanoo, että tämä on väärin. Yhteiskuntamme perustuu siihen, että me noudatamme lakeja, ja että me jaamme samaa oikeutta kaikille tasapuolisesti. Yhteiskunnassamme jokaisella on kasvot ja oikea nimi. Mikseivät siis Supersankarit ryhdy poliiseiksi, jos he tahtovat jahdata "pahiksia"? Koska vaikka järjestelmä on tarpeellinen ja parasta mihin ihmiskunta kykenee, ainut asia mikä pitää sen pystyssä on rikoksen ja rangaistuksen jälkimmäinen osa. Kaikki teot rangaistaan. Ihminen on pahaan taipuvainen, ja ainut syy puhtaaseen rikosrekisteriin on vankilan pelko. Järjestelmässä on vikoja, sen pieniä, että suuria osia aina johtaa joku. Kaikki ovat jonkun alaisia. Järjestelmän voi lahjoa. Järjestelmä on hidas. Järjestelmän kaikissa osissa toimii pahaan taipuvainen ihminen. Kaikki nämä vääryydet ovat ymmärrettäviä ja toista lukuunottamatta pakollisia, mutta silti ne ovat väärin. Supersankarit voivat välttää nämä asiat olemalla yhteiskunnan ulkopuolella. Batman sanoi näin sarjakuvassa Yön Ritarin Paluu: "Tietysti me olemme rikollisia, me olemme aina olleet rikollisia, meidän täytyy olla rikollisia."

Mikä sitten antaa Supersankareille oikeuden rikkoa lakeja? Se että he eivät ole kansalaisia, he ovat symboleita. Supersankarit ovat symboleita sille että, ilman yhteiskuntaakin, ihmisten sydämissä on hyvääkin. Symboleita epäitsekkyydelle, totuudelle, sankaruudelle. Vaikka kaikilla Supersankareilla onkin eri käsitys oikeudesta, he kaikki yrittävät rakentaa parempaa huomista. Ja ensisilmäyksellä naurettavien pukujen tarkoitus on? No, lapsellisen tiedon eräreiluudesta herättäminen ihmisissä, luonnollisesti. Näiden syiden vuoksi siis Supersankarit käyttävät naamioita ja trikoopukuja. Ai että minkäs vuoksi pukujen täytyy olla ihonmyötäisiä? Ajatelkaapas mitä Supersankarit joutuvat tekemään hommissaan. Eikö teitä tavalliset vaatteet suoritustanne haittaisi? Eikä kukaan tunnu valittavan ihonmyötäisistä asuista, kun nais-supersankareista puhutaan...

Eikä kalsareiden housujen päällä pitäminen ollut niin kummallista Batmanin ja Teräsmiehen luontiaikoina 30-luvulla. Monet sirkuksen voimamiehet tekivät niin. Eikä Ikonisten Superpukujen päivittäminen nyky-aikaan tulisi kuuloonkaan, sehän olisi pyhäinhäväistys.